BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

SALAM UKHWAH

:: TEMAN SEPANJANG JALAN ::

Friday, January 21, 2011

Sekadar Mengisi Subuh yang Tersisa..(Nor Hafizah Abg Rahim)

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..

Hampir sebulan blog ni 'sepi' tanpa khabar berita..Tahun lepas, hujung tahun masa dipenuhi dengan kenduri kendara..Ditambah lagi 'musibah' yang menguji kudratku..Alhamdulillah segalanya dalam 'kawalan' iman. InsyaAllah..

Aduhhhh..sedih juga tidak dapat 'post' kronologi sepanjang 2010 (sebetulnya banyak peristiwa yang berlalu sepanjang tahun). Tapi masih berbasi di 'save mode'..insyaAllah bila 'kelapangan' akan di'publish' nanti..Muhasabah diri agar segala kekurangan akan diperbaiki dan diterima dengan 'berlapang dada'..

21 Januari 2011..

Ini merupakan catatan terawalku d tahun baru. Sedia maklum, awal bulan ini 'disarati' dengan meeting dan meeting..program tidak perlu di 'cakap'..hampir setiap minggu terus berlangsung..Tambahan pula, sukan tahunan makin 'mampir'. Pagi tadi sahaja baru berakhir 'majlis merentas desa' sekolah..Buat pertama kali rumah sukanku kalah 'teruk'..

Setiap pertemuan, pasti ada perpisahan..kita bertemu untuk berpisah. Adat pertemuan, pasti tiba saat pergi. Buat sahabatku Nor Hafizah Abd Rahim yang akan berpindah balik ke semenajung esok hari, doa kami selalu bersamamu. Kenang kami dalam doamu..Moga terus sukses di sekolah baru n bahagia bersama suami tercinta. Kenangan abadi akan terus kami kenangkan selamanya..kekal dalam ingatan, abadi dalam kenangan

 Nur Hafizah Abg Rahim (berdiri di belakangku-tudung 'pink' labuh

Geng2 anak kak Irma..hehehe
(Hargai selagi ada)
p/s Akhirnya peristiwa April 2010 terjawab..Ketika Allah uji hanya melalui kata2 'pembohongan' orang lain, kenapa mudah percaya? Mana letaknya keyakinan pada 'kepercayaan' n janji Allah..Yang benar pasti benar akhirnya..Kepada yang 'melayangkan' fitnah n tomahan, dosamu telah dimaafkan.Ribuan terima kasih atas 'perbuatan' itu yang akhirnya 'meruntuhkan' impian orang lain. Moga Allah memberikan hidayah..Allah telah gantikan yang lebih baik. Sungguh tiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya..Amin.
Buat pakcik Alam Shah, katamu n wife buatku makin kuat..

0 ulasan: